2.Dev Ali Güreşlerine ilgi beklenenin üzerinde oldu :

Ata sporu geleneğimizde zengin yere sahip olan Güreş sporumuzun Develi İlçemizde yaşatılması amacı ile 12 mart 2011 Cumartesi günü Develi kaymakamlığı,Develi Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu Kayseri Temsilciliği, Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa Minikler ve Yıldızlar dalında 2.Dev Ali Minder Güreş müsabakaları yapıldı. ilçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler arasından ön elemeleri okul müdürlükleri tarafından yapılmak kaydı ile başlayan müsabakalar Milli Piyango Anadolu Lisesi Spor salonunda yapıldı.

Güreş Müsabakalarını Kaymakam Enver Ünlü ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develi oğlu Okul müdürleri ve Salonu dolduran yüzlerce güreş severler keyifle izlediler. Kaymakam Enver Ünlü Gençler arasında Güreş sporuna olan ilgiden duyduğu memuniyeti dile getirerek Güreşlerin Aşık Seyrani Festivali etkinlikleri kapsamında da düzenlenmesi için öneride bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu Belediye Spor ve Kültürel etkinlikleri kapsamında 2011 yılında ikincisi düzenlenen Minder Güreş müsabakalarına okullarımızdan eleme usulü ile 150 öğrencimiz başvuruda bulunmuştur.Elenen öğrenciler ile birlikte bu talebin en az 300 öğrenci olduğu tesbit edilmiştir.300 öğrencinin ilçemizde güreşe ilgi duyması bizleri memun etmiştir.Güreş İl temsilciliğimiz ve Kaymakamlığımızın desteği ile devamını getirmeyi düşünüyoruz dedi.

Kaymakam Enver Ünlü ve Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Develioğlu ve Erdal Vural Güreş İl Temsilcisi Naci Doğan ve Hakemlere plaket takdim ettiler. Naci Doğan da Kaymakam Enver Ünlü,Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu ve Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut’a Güreş Federasyonu adına teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

kaynak : http://sindelhoyuk.free.fr