develi’de kitap fuarı

Develi Belediyesi tarafından Belediye kuruluşunun 140. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan 1.kitap fuarı 15-30 Nisan 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet meydanında kurulacağı bildirildi. İnsanlığın aynası kitaptır diyen Belediye Başkanı Recep Özkan;“İnsana en çok okumak yakışır”bu nedenle 140 yıllık bir belediye olarak biz de İlçe halkımızın okuma eğilimine bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik ve 1.Kitap Fuarının çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız.

Şu anda İlçemiz dışından Antalya ve İstanbul firmalarından gelen talepler değerlendirilmktedir. 140.yıl etkinliklerimize 140.000 fidan dikimi ile başladık Kitap okuma alışkanlığına destek etkinliğimiz dışında Yıl içerisinde çok çeşitli etkinliklerimiz olacaktır.Geleneksel Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalimizi de Uluslar arası boyuta taşımaya çalışıyoruz. Belediyemiz kuruluşunun 140 ncı yılı etkinlikleri kapsamında 7 Nisan 2011 Perşembe günü “Develi Kazasının İdari yapısı ve Belediye Teşkilatının kuruluşu” Konferansına ve 8 Nisan 2011 Cuma günü Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültemiz ve Saray Halı Fabrikamızın katkılarıyla “Develi’de Tarım ve Hayvancılığın tarihisüreci, hedefleri ve geleceği”Panelidüzenlenmektedir.

15 Nisan 2011Cuma günü Kültür turizm haftası etkinlikleri kapsamında Kilim dokumacılık, Hasır dokumacılık, Kındıra standı ve ürünler standı Taş ustalığı standı Ahşap Oymacılık standı Ebru ve Hat eserleri sergisi,Zile Bebekleri yapım atölyesi ve Zile kaftan entari ekibi,İşitme engelli Öğrenciler sergisi,Ceza ve Tutuk evi sergisiYöresel Kurutulmuş meyve ve içecekler standı,Develi kitapları ve gazete sergisi,Girabolu standı,Erciyes bal standı gibi El sanatları ve Yerel ürünler sergi açılışı,Türküler geçidi Yöresel Çocuk oyunları gösterisi öğrencileri Seyraniden saz eserleri sunulacak olup 2011 yılında Kültürel etkinliklerimizi sunmaya devam edeceğiz.

kaynak : sindelhöyük free